Elins Naglar: 2014-06-29

lördag 5 juli 2014

4th Of July Naglar

Igår firades 4th of July i hela USA, en stor högtid där på andra sidan atlanten. Även om jag inte var där och firade kände jag att jag var tvungen att vara med i ett hörn i alla fall. Sedan jag började med Nail Art har jag alltid gjort en design för denna högtiden, så kände inte att jag kunde bryta denna traditionen nu. 

Jag hoppas fortfarande på att jag kan få vara där fira det ett år men detta får väl duga tills dess. 

När jag valde nagellacken till denna designen så var jag på ett glitter humör som man kan se på designen. Det är ju bara 4th of July en gång om året så man får väl köra all-in då! Eftersom glitter lack inte alltid är så kompakta så börja jag allt med ett lager vitt för att få en bas för allt glitter. 

4th of july naglar av elins naglar

Det är en ganska enkel design, har inte haft mer än en dotting tool för att göra detta, vilket var till prickarna som får föreställa stjärna denna gången. Vågade inte ens på att försöka mig på att göra stjärnor. Så det fick bli så här. Allt annat är gjort med penseln man hittar i nagellacken. Strecken har jag gjort med en striping nagellack, alltså nagellack med väldigt tunn pensel i gjorda för nail art. 

För dessa 4th of July Naglar så gjorde jag tre naglar med allt, den tredje som man inte ser är ju då min tumme. Dom andra två naglarna fokuserade jag mer på antingen röd eller blått. För att göra de tre naglarna så börja jag antigen med den röda eller blåa beroende på vilken som var längst ner på nageln. 
Eftersom den blåa var mer glitter än färg, om man jämför med den röda, så gjorde jag en glitter gradient. Det går ut på att man gör olika lager av glittret så det blir mer kompaktare längst ut på nageln. Tyvärr tycker jag dock att Seche Vite topplacket gör så att glitter lacket krymper lite. Vilket gör att det ser lite slitet ut vilket jag tycker är synd. Men sen när min gradient var klar la jag till små prickar med min minsta dotting tool.
Den röda nageln gjorde jag bara med att måla hela nageln och sen lägga till strecken över. Sen är man klar! 


4th Of July Nail Art av Elins Naglar

Jag tycker att denna designen är väldigt festlig med allt glitter och passar bra i allt 4th of July firande. Lämna gärna en kommentar om vad ni tycker om denna design, vill gärna höra vad ni tycker!

onsdag 2 juli 2014

Pictorial - Blommiga naglar

Surprise surprise. Här är jag igen! Det har varit ett tag men förhoppningsvis kommer jag komma in i bloggandet och att måla naglarna igen. Det har varit ett tag, men nu är jag hemma från Texas för nu i alla fall. 

Tänkte börja min comeback med en request som någon kommenterade. Hon ville veta hur hon gjorde naglarna jag gjort i detta inlägget - HÄR. Det var ett tag sen jag gjorde dom naglarna så jag gjorde lite annorlunda nu för bättre resultat men jag hoppas det duger ändå. Det var dessutom ett tag sen jag lovade att göra en tuturial och jag ber om ursäkt för det - men bättre sent än aldrig eller hur?
Att göra blommiga naglar som dessa behövs egentligen inte mycket, inte mycket erfarenhet heller. Och jag ber även om ursäkt om mitt snygga (fula) handledsskydd jag har på de första bilderna.

Blommiga Naglar av Elins Naglar


Men alltså till dessa naglarna så gjorde jag en gradient bakgrund så jag visar hur jag gör dom också. Jag börjar alltid med ett baslack över naglarna för att skydda naglarna. Sedan när jag gör gradient så får man inte helt täckande lager när man målar, i alla fall så får inte jag det så jag börjar alltid med ett vitt baslager. 


Sedan tar du fram nagellack som oftast går i samma färg men olika toner, här har jag använt mig av 3 olika blåa nagellack. Sedan har man även en make up sponge. Dessa har jag köpt på ullared typ 10 kr för 100 stycken eller något.


Sedan målar du på dessa lacken på svampen i ordning efter hur tonerna går. Man får göra en hel del lager av färgen för svampen drar till sig en hel del av nagellacket.

Sedan är det bara att dutta på. Tänk på att man får en hel del av färgen utanför nageln också. Man kan om man vill tejpa runt nageln och smörja in med vaseline runt nageln ska också hjälpa. 


Något sånt här ska det väl se ut efteråt. Om ni inte tycker det ser jätte bra ut så tänk bara på att med ett topplack brukar det alltid se mycket bättre ut efteråt. 


Sen är det dags för blommorna. För dom krävs två olika toner av samma färg. Jag har valt rosa. Man börjar med den mörkare och en ändå ganska stor dotting tool. 


Sedan gör man lite "fläckar" på naglarna. jag brukar håla dom rätt så runda ändå men ändå inte. Som ni kan se på bilden under. 


Sedan tar man sin ljusare färg och en tunn nail art brush.


Sedan gör man lite mönster över dina "fläckar", nästan lite som C.


Sedan med en lite större pensel och ett grönt nagellack gör man sedan löven.


Här drar man bara lite blad liknande formar runt blommorna, jag brukar försöka med ungefär 2 per blomma men det är inte alltid det är möjligt.


På med topplack och sedan lite clean up så är du klar!





Ser nu efteråt att ljuset på dessa bilderna inte är det bästa, reflekterar på naglarna. Var länge sen jag tog bilder på naglar nu men det blir förmodligen bättre nästa gång. 

Men tack för att ni fortfarande kollar in här. Jag ser all min besök statistik och här ändå folk inne varje dag även om jag inte uppdaterat på ett tag. Men kolla in snart igen så ska jag få upp lite nytt till er.